ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ "ΓΚΑΖΟΖΑΣ"

Είμαστε στο τέλος της δεκαετίας του 1920. Ο "Μιχαλάκης" εγκαταλείπει τη Δημητσάνα για λίγες μέρες και έρχεται στην Αθήνα για την αγορά φωτογραφικού υλικού.
Όταν μετά από δέκα μέρες επιστρέφει φέρνει μαζί του και την πρότυπη, ταχύπορη " ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και ΕΜΦΙΆΛΩΣΗΣ του αναψυκτικού ΓΚΑΖΟΖΑ".
Στις σελίδες αυτές βλέπετε  (πρώτο το  ΜΗΧΑΝΗΜΑ  (τον κορμό που στερεώνεται στο πάτωμα και ακουμπάει η  "καρδιά" του μηχανήματος. Πλάι βλέπετε την "καρδιά του μηχανήματος και λίστα με την αναφορά στα διάφορα εξαρτήματά της. 
Από κάτω βλέπετε το καζάνι όπου αναμιγνύονται τα υγρά,  (υλικά),  για την παρασκευή του αναψυκτικού.
Στη συνέχεια βλέπετε ένα κιβώτιο χωρητικότητας εικοσιτεσσάρων μπουκαλιών, γεμάτο με εικοσιτέσσερα γιάλινα μπουκάλια (με τη μπίλια, (γκαζά)
Το μηχάνημα είχε τη δυνατότητα να παράγει 450 με 500 μπουκάλια γεμάτα ποτό, σφραγισμένα, την ώρα. Με μια κίνηση του χεριού, (στροφή του υποδοχέα του μπουκαλιού, με το χερούλι - μοχλό) το μπουκάλι γέμιζε με αεριούχο ποτό και σφράγιζε κατ' ευθείαν υδατοστεγώς και αεροστεγώς με τη μπίλια (γκαζά). 






  




 Η καρδιά του Μηχανήματος


Το Καζάνι
     
Κιβώτιο εικοσιτεσσάρων φυαλών  (με τη μπίλια)


                    Φιάλες του Αναψυκτικού "Γκαζόζα" (Μέσα στις φιάλες διακρίνεται η μπίλια)



αριστερά: Μπουκάλι γεμάτο, σφραγισμένο με τι μπίλια.     -       Δεξιά: Μπουκάλι άδειο με τη μπίλια                                                          κάτω.
  





Διαφημιστικό τρικ της Εποχής